Amasus Shipping

over ons

Amasus heeft in de afgelopen jaren een enorme gedaanteverwisseling ondergaan.

In de afgelopen tijd is het aantal schepen onder het commerciële management van Amasus gegroeid van 10/15 schepen per juli 2006 naar 80 schepen per ultimo 2021.

samenstelling team

Naast de versterking van onze vloot heeft er een enorme uitbreiding plaatsgevonden binnen het team van Amasus. Jonge en ervaren mensen, nautisch en economisch geschoolde mensen creëren samen de ondernemersgeest binnen Amasus, die nodig is om onze ambities te realiseren.


Werken bij Amasus? 

Bekijk vacatures

missie

Amasus is voor haar opdrachtgevers een partner bij het optimaliseren en duurzaam realiseren van vervoer over water.

Amasus levert een herkenbare bijdrage aan de efficiëntie van de logistieke processen van haar opdrachtgevers.

Om logistieke processen naar een hoger niveau te tillen, blijft Amasus initiator en stimulator van innovatieve concepten binnen de maritieme wereld.

Het reduceren van de belasting voor mens en milieu is een intrinsieke drijfveer.

ambitie

Amasus heeft de ambitie zich als merknaam te ontwikkelen binnen een selectief aantal marktsegmenten van de Short Sea.
Deze marktsegmenten zijn de zee-riviervaart, de Short Sea speciale ladingmarkt en de Offshore.

Wij realiseren onze ambitie door samen met onze partners te werken aan een vlootopbouw die is toegerust voor bovengenoemde marktsegmenten. De huidige wereldvloot binnen de Short Sea heeft een gemiddelde scheepsgrootte van 6.500 ton en deze zal in de komende jaren verder toenemen. De vele nieuwbouwschepen die vanaf 2008 wereldwijd zijn opgeleverd, hadden een grootte van meer dan 9.000 ton gemiddeld. De gemiddelde grootte binnen het huidige orderboek is 11.000 ton Dwt. Schepen met deze gemiddelde grootte kunnen vanwege hun afmetingen niet ingezet worden binnen de marktsegmenten waarbinnen Amasus sinds 1981 als specialist actief is.

Amasus neemt de verantwoording, samen met onze partners, de natuurlijke grenzen van laad- en losbestemmingen van de industrie gevestigd binnen onze marktsegmenten blijvend te respecteren.

De nieuwbouwschepen die vanaf 2008 aan de Amasus vloot zijn toegevoegd, zijn kleiner dan 5.000 ton gemiddeld en het huidige orderboek staat opnieuw garant voor een zeer gerichte versterking van de vlootsamenstelling van Amasus Shipping en Amasus Offshore.

mvo

Door middel van het realiseren van onze ambities zijn wij in staat economische meerwaarde te creëren. In de visie van Amasus moet het creëren van economische meerwaarde samengaan met sociale rechtvaardigheid en een goede leefomgeving.

Door maatschappelijk actief te ondernemen wil Amasus een evenwicht aanbrengen tussen de economische, de sociale en de milieuaspecten binnen haar bedrijfsbeleid. Het maatschappelijk actief ondernemen is blijvend verankerd binnen onze onderneming.

Contact

*

Lees onze voorwaarden: Disclaimer, Privacystatement en Algemene voorwaarden

werken bij amasus?

Wij zijn regelmatig opzoek naar nieuwe collega's!

BEKIJK VACATURES