Taking care of Shipping Business

Bevrachting

Amasus is gespecialiseerd in het bevrachten van schepen in de zeevaart en riviervaart en de Short Sea speciale ladingmarkt. Specialisatie op markten, lading en routes werkt niet alleen kostenbesparend maar creëert ook additionele waarde voor klanten en schepen.

Vlootsamenstelling

Dankzij de optimale vlootsamenstelling weet Amasus voor elke lading en voor elke route het juiste schip te selecteren. Hiermee zorgt Amasus voor het beste rendement voor zowel de ladingbelanghebbenden als de schepen. De schepen binnen de zeer diverse vloot van Amasus variëren in tonnenmaat van 800 tot 10000 Dwt.

Zee-/Riviervaart

Het zee-/riviervaartsegment bedient Amasus door middel van schepen met een minimale diepgang vanaf 2 meter en een beperkte airdraught vanaf 4,50 meter. De low draught / airdraught vloot van Amasus, voorzien van bovengenoemde unieke specificaties, omvat meer dan 30 schepen.

Speciale ladingmarkt

Het Short Sea breakbulk segment bedient Amasus onder andere door middel van schepen voorzien van eigen kranen met een hijsvermogen tot 300 ton in tandem, schepen met ongelimiteerde zichtbeperking, grote laadvloeroppervlaktes, gecertificeerde open-top specificaties, goede stabiliteitsverhoudingen en beperkte diepgang.

Stuwplannen, hijsplannen en stabiliteitsberekeningen worden "in huis" door ervaren medewerkers van Amasus vervaardigd. Amasus beschikt over eigen ladingsurveyors die het laden en lossen van speciale ladingen ter plaatse voorbereiden en begeleiden.

Een groot deel van de Amasus-vloot wordt ingezet op langjarige ladingcontracten met de industrie.