Taking care of Shipping Business

Ambitie en Verantwoording

Amasus heeft de ambitie zich als merknaam te ontwikkelen binnen een selectief aantal marktsegmenten van de Short Sea.
Deze marktsegmenten zijn de zee-riviervaart, de Short Sea speciale ladingmarkt en de Offshore.

Wij realiseren onze ambitie door samen met onze partners te werken aan een vlootopbouw die is toegerust voor bovengenoemde marktsegmenten. De huidige wereldvloot binnen de Short Sea heeft een gemiddelde scheepsgrootte van 6.500 ton en deze zal in de komende jaren verder toenemen. De vele nieuwbouwschepen die vanaf 2008 wereldwijd zijn opgeleverd, hadden een grootte van meer dan 9.000 ton gemiddeld. De gemiddelde grootte binnen het huidige orderboek is 11.000 ton Dwt. Schepen met deze gemiddelde grootte kunnen vanwege hun afmetingen niet ingezet worden binnen de marktsegmenten waarbinnen Amasus sinds 1981 als specialist actief is.

Amasus neemt de verantwoording, samen met onze partners, de natuurlijke grenzen van laad- en losbestemmingen van de industrie gevestigd binnen onze marktsegmenten blijvend te respecteren.

De nieuwbouwschepen die vanaf 2008 aan de Amasus vloot zijn toegevoegd, zijn kleiner dan 3.500 ton gemiddeld en het huidige orderboek staat opnieuw garant voor een zeer gerichte versterking van de vlootsamenstelling van Amasus Shipping en Amasus Offshore.